Skogsbad - Forest Bathing

FORCE OF NATURE PRESENTERAR

SKOGSBAD

NATURENESS

SKOGSBAD / FOREST BATHING

 

Vill du lära dig att skogsbada?

Följ med Mindfulnessinstruktören och naturguiden Felicia Eckersten från Force of Nature på ett skogsbad i Söderåsens Nationalpark. Här får du lära dig olika aktiviteter under en timmes tid, för att öka din närvaro, minska din stress, få bättre kontakt med naturen, samt få en soligare sinnesstämning. Den här aktiviteten är oerhört användbar i alla våras vardag och passar både för små och stora, i grupper från både företag och privatpersoner. Boka de datum som finns eller boka en privat guidning i vår vackra Nationalpark Söderåsen.

 

2018

Tis 5 juni Fullbokad

Tis 3 juli Fullbokad

Tis 10 juli Fullbokad

Ons 25 juli Fullbokad

Tis 7 augusti Fullbokad

Tis 14 augusti

Mån 27 augusti

Sön 7 oktober

Sön 2 december första advent, 13:00-15:00, Röstånga Turistbyrå, Nackarpsdalsvägen 4. I samarbete med projekt ZON. ZON är ett kulturprojekt inom ramen för Familjen Helsingborgs kulturweekend. Aktörer: Svalövs kommun, Galleri Tapper-Popermajer, Force of Nature och konstnär Jasmine Cederqvist.

 

2019 års datum kommer komma upp i februari. (Investeringen kommer höjas till 350 kr)

 

Investering: 250 kr per/person. Minst 4 betalande deltagare. (Under 15 år går gratis med föräldrar)

 

Varar i ca 2 timmar och man ska ha med sig varm dryck om så önskas och på sig bekväma, varma kläder som man kan vara i naturen med.

Frågor: info@forceofnature.nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs vad tidningar och bloggare skriver om mig, och skogsbad...

 

 

 

 

 

 

Felicia er et fantastisk inspirerende menneske og hvis I nogensinde befinder jer i Skåne, så skal I booke en eftermiddag med den fine sjæl. En tur i skoven, er ikke “bare en tur i skoven“, når hun har haft fat i en <3 - Copenhagen Wilderness

 

 

 

 

 

 

 

Reducer stress med naturophold og skovbadning

MER INFORMATION

Skogsbad kommer från början i från Japan där det heter Shinrin Yoku, det blev en stor trend i USA 2017 som Forest Bathing och 2018 så fick det svenska lexikonet ett nytt ord "Skogsbad". Skogsbad handlar om att utnyttja naturens reducerande effekter på stress.

 

Stadslivet kan producera stress bara av att man går nerför gatan med alla dessa stimuli, med höga ljud, föremål som tar ens uppmärksamhet, föroreningar och med alla dessa små beslutsfattanden så kan vem som helst bli stressad. Och det är därför vi kommer hem efter jobbet utan någon energi kvar till att göra det vi faktiskt ville.

 

Så låt Naturen hjälpa till att reducera din stress!

När du lämnar staden bakom dig så förändras allt. Lukterna, ljuden och landskapen förändras. Våra sinnen vaknar till liv och vi känner av många saker som vi inte tänker på under vårt vardagliga liv.

 

Men utöver att söka kontakt med naturen finns det en väldigt värdefull teknik för att motverka stress: NATURENESS - Skogsbad

tekniken innebär att man återförenas med naturen, oavsett om man är i en skog eller på ett öppet fält. Idén är att slappna av och lämna åt sidan det kaos som vi är omringade av varje dag. På detta sätt reducerar vi våra stressnivåer så att vi kan hantera dem bättre. Att ta en promenad i naturen innebär att man bryter sig loss från många av de stimuli som orsakar bland annat ångest.

(NATURNESS tekninken är forskningsbaserade tekniker som bland annat kommer från mindfulnessen).

 

Fördelarna med skogsbad

Naturen hjälper dig att se världen från ett annat perspektiv. När du är stressad så beror detta delvis på att din hjärna är överbelastad. Skogsbad minskar den cerebrala aktiviteten relaterad till att ta beslut samt problemlösning. Det aktiverar istället områden i hjärnan som är associerade med känslor, njutning och kreativitet.

 

För att skogsbad ska kunna reducera dina stressnivåer måste du avsätta tillräckligt med tid åt detta. Och det går inte om du rusar igenom upplevelsen, utan du bör använda dina sinnen och göra andra övningar för minskad stress och öka välbefinnande, för att kunna ta upp naturens positiva effekter.

 

FOTO: Visit Mittskåne och fotograf: Anna Larsson

FORCE OF NATURE gör inga vanliga aktiviteter!

Vi gör högkvalitativa, rekreerande naturaktiviteter för dig.

Vi planterar även ett träd för varje deltagare och lämnar bara fotspår efter oss.

JAG SOM GÖR DETTA MÖJLIGT

 

VD/Owner of FORCE OF NATURE

Event Manager. Landscape Engineer.

Kitesurf Instructor level 2.

Master in Landscape Architect outdoor environments for health and wellbeing. Certified Mindfulness Instructor & Yoga Instructor.

Email: info@forceofnature.nu

Tel: +46734445830

SKÅNE, SWEDEN

BG: 5114-9060

Swish:123-3453677

Copyright @ All Rights Reserved